בשר וחלב בתנור / יחוד

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
יש לי מס שאלות ברשותך:

אם לדוג אני שם טלית בשבת ואז מעיל מעל.האם כך נכון או מעיל ומעל המעיל טלית?

אם עשיתי בתנור פיצה כעת התנור חלבי.מה הטעם שאפשר לעשות לחם פרווה בתנור הנל ולאכול אותו עם בשר?
האם הדין של הלחם זה לכתחילה שמותר לעשות כן או שמא כל פעם שהתנור חלבי ראוי לנקות ואז לאפות לחם?

אם לדוג גבר ואישה באותו בית כדי להנצל מאיסור יחוד האם מספיק לפתוח את החלון או שמא חייב דלת?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. עשה מה שנוח לך, אין לזה משמעות. בתפילה מסירים את המעיל ונשארים עם הטלית. לספרדים עדיף שהטלית תהיה מתחת למעיל, כדי שלא תצטרך להסיר אותה כאשר אתה מסיר את המעיל, דבר שלדעת השו"ע בסי' ח סעי' יב – יד מחייב ברכה [אף שלמעשה לא מברכים משום ספק ברכות].
  2. יש לנקות את התנור מהשאריות, להמתין 24 שעות, ורק אז מותר לספרדים לאפות בו לחם כדי לאוכלו עם בשר. לאשכנזים גם זה לא מספיק, ויש להפעילו על חומו המירבי כשהוא ריק 20 דק' [לאחר הנקיון הנ"ל] ורק לאחר 24 שעות שהיה ללא שימוש.
  3. גם דלת לא תמיד מספיק, אם הם בחדר פנימי ומקומם לא נראה לעוברים ושבים ליד הדלת.