מסיבה לאחר קריאת מגילת אסתר בשנת אבל

שאלה:

אנו מצויים בשנת אבל על אמא. בעת קריאת מגילת אסתר בבית הכנסת, מניחים כיבוד קל על השולחן והמשתתפים משוחחים ביניהם. באולם סמוך יש מוסיקה לחג. שאלתי היא: האם מותר לנו להשתתף בכיבוד עם כל המתפללים? עלי לציין כי המוסיקה נשמעת בכל בית הכנסת. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהכיבוד קל והמוזיקה אינם נשמעים בשעת קריאת המגילה עצמה, שאז כולם יושבים ומקשיבים בריכוז מילה מילה, כדי לצאת ידי חובת המצוה [מי שמפסיד מילה אחת לא קיים את המצוה]. ממילא תבואו לקרחאת המגילה, ומה שמתאספים אחר כך עם מוזיקה וכיבוד לכעין מסיבת פורים, זה כבר לא מתאים לשנת אבל.

בשורות טובות.