מכה את חברו דרך צחוק

שאלה:

כבוד הרבנים הגאונים
הרבה פעמים בחור צעיר נותן מכה לחברו דרך צחוק, ואח"כ השני מחזיר לו, ולא מריבים ביניהם ח"ו, אלא כך הוא דרכם לעשות דרך צחוק, אבל בשעת מעשה ודאי שכן כואב להם, האם נאמר בזה "רשע למה תכה את רעך".

תשובה:

רמב"ם הלכות חובל ומזיק פרק ה הלכה א:

אסור לאדם לחבול בין בעצמו בין בחבירו, ולא החובל בלבד אלא כל המכה אדם כשר מישראל בין קטן בין גדול בין איש בין אשה דרך נציון הרי זה עובר בלא תעשה, שנאמר לא יוסיף להכותו, אם הזהירה תורה שלא להוסיף בהכאת החוטא קל וחומר למכה את הצדיק.

הפוסקים דייקו את לשון הרמב"ם דרך נציון, שדוקא הכאה דרך מריבה עובר באיסור לא יוסיף אבל שלא דרך מריבה אינו עובר.

למרות שאינו נקרא רשע, אבל ראוי למצוא משחקים יפים יותר.

בהצלחה.