מה מותר לתבוע מהביטוח לאחר תאונה

שאלה:

שלום,
ביתי נפגע בתאונה.
בפשיעת הנהג (הנהג עקף לפני מעבר חציה)
היה חשש לפגיעת ראש.
תודה לה' היא יצאה הזה בדימום קל מאף.
לצורך העניין היינו במשך לילה בהשגחה במיון בית חולים למשך לילה.
השאלה: האם מותר לתבוע את הביטוח של הנהג?
א. על הפינוי ושהות בבית חולים.
ב. על עוגמת נפש.(הם נוהגים לפצות על זה בכמה אלפי שקלים)
ג. הפסד יום עבודה

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לתבוע את כל סוגי התביעות והחיובים – גם תביעות של עוגמת נפש וימי עבודה של ההורים. למרות שלפי הלכה אין חיוב על המזיק לשלם עוגמת נפש וימי עבודה של ההורים, בביטוח הדין שונה. כיון שהביטוח התחייב לשלם את כל הסעיפים שמחייבים בבית משפט, לכן מותר לכתחילה לתובעם את כל החיובים של בתי משפט. כיון שהם התחייבו לכך.

בהצלחה ורפואה שלמה.