כניסה לבית קברות בלילה

שאלה:

שלום רציתי לדעת האם מותר להיכנס בלילה לקבר של הצדיק רבי חיים סינוואני שכן הוא קבור בתוך בית קברות ששם יש לו חלקה מיוחדת

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור להכנס לבית קברות בלילה, מה שנהגו להמנע מכך, הוא כנראה בגלל שנהגו שלא לומר תהילים בלילה על פי סוד.

יום טוב

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מי שאינו נוהג על פי קבלה יכול להקל גם לפני חצות. אבל לאחר חצות אפשר לכל הדעות, שו”ת יוסף אומץ (להרב חיד”א זלל”ה, סי’ נד) שאף לדעת המקובלים מותר לומר תהלים לאחר חצות הלילה, ועי’ הערות לספר ברכי יוסף (הנדמ”ח, סי’ רלח הערה ג) שהאריך בזה שכן דעת החיד”א למסקנא, אע”פ שבספרו חיים שאל (ח”ב סי’ כה) נסתפק בזה, וכתב בספר מאסף לכל המחנות (סי’ א ס”ק לח) שכן המנהג בכל קהילות ישראל לקרוא תהלים לאחר חצות, ועי’ שו”ת בצל החכמה (ח”ד סי’ מד – מה) שהאריך בזה.