אכילה בבית האבל

שאלה:

שלום
אנשים הגיעו לבית אבלים ביום השני בשעת ארוחת הצהרים. האבלים יושבים על שרפרפים נמוכים ואוכלים על דרגש נמוך. האם יש בעיה שהמנחמים יצטרפו לאכול באותו שולחן נמוך או שאסור להצטרף בכלל לשולחן האבלים ? האם יש הלכה או רק מנהגים ? תודה. פוסקים לפי ספרדים

תשובה:

שלום וברכה

מנהג בני אשכנז שלא לקחת שום דבר מבית האבל, אבל מנהג הספרדים שאדרבה אוכלים יחד ואומרים ברכות וכו', אינני רואה איסור לפי מנהגם לאכול יחד עם האבל על השולחן הנמוך. רק יש להזהר שלא יהיה בגדר סעודת מרעים, כלומר שלא יהפך לאיזו סעודת חברים… שזה אסור.

בשורות טובות.