אכילה לפני קריאת המגילה

שאלה:

שלום
האם קורא המגילה בפורים חייב להיות בתענית?
אשמח למקור.

תשובה:

שלום וברכה

אין קשר בין דיני הקורא את המגילה לבין התענית, יש סתם איסור אכילה לפני קריאת המגילה, למעט שעת הדחק גדול, מחמת דיני האכילה לפני קיום מצוה, אבל אינני רואה סיבה שיהיה הבדל בענין הזה בין הבעל קורא לבין השומעים. אגב איסור האכילה לפני קריאת המגילה הוא גם ביום הפורים ולא רק בלילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראה אליה רבה סימן תרצב
    וז"ל טעימה שרי כמו בק"ש סי' רל"ה [סק"ד], מ"מ אין להקל אלא לצורך גדול (מג"א סק"ו).
    וגם נ"ל כיון ששרוי בתענית אם נתיר לו טעימה ודאי ימשוך לאכולי.
    אכן במהרי"ל [הל' ערב פסח אות ה] גבי תענית בכורים שמתענין ביום ה', כשחל פסח בשבת מתיר טעימה קודם בדיקת חמץ