ללכת לחתונה כשקרוב יושב שבעה

שאלה:

שלום
חמי יושב שבעה על אמו ,סבתא של אשתי, ויש לנו חתונה של אחותי, האם מותר לאשתי לבוא לכל החתונה או רק לחלק או כלום
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש להדגיש שהדין הזה לא נוהג כל השבעה, אלא רק על מוצאי השבת הראשונה, כלומר, אם חמיך התחיל לשבת שבעה לפני שבת, במוצאי בשת בטל דין זה. אם התחיל לשבת שבעה לאחר השבת זו כבר בעיה, יש שהקלו בזה כאשר החתונה היא בעיר אחרת, ראה כאן שאמנם דחו שיטה זו שמחלקת בין אותה עיר לעיר אחרת, אבל אם מדובר בצער רב, שהרי מדובר בקירבה של ממש, המיקל יש לו על מה לסמוך.

בשורות טובות.