העתקת חומר ממשדר התחבורה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יש אתר ללימודי תאוריה, שכתוב שמה שהשאלות זה כמו השאלות ממשרד התחבורה ממבחן התאוריה. האתר עצמו מוגן בזכויות יוצרים אך אני תוהה אם אין בעיה של גזל, מבחינת זה שהם לוקחים שאלות שכתוב שמופיעות בדיוק כמו ממשרד התחבורה.

האם זה בסדר להמשיך ללמוד מהאתר הזה?
ומה לגבי זה שכבר למדתי מהאתר הזה לתאוריה?

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שמשרד התחבורה לא מקפיד שיקחו מהם את השאלות. משרד התחבורה רוצה לתת מענה ועזר לאזרחים שיוכלו ללמוד נהיגה, ולכן לא מגינים את עצמם בזכויות יוצרים. על כן אין איסור להעתיק מהם.

בהצלחה.