האם יש חשש ריבית כשמוכר דורש מהלקוחות עמלת האשראי

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לשאול בעניין ריבית.
אני בעלת עסק. כאשר לקוחות משלמים לי בכרטיס אשראי, יש עמלה מסוימת שמנכים לי, כלומר אני לא מקבלת את מלוא הסכום. אז השאלה אם אני יכולה להגיד ללקוח שאם הוא משלם באשראי, ולא בהעברה בנקאית או מזומן, אז שישלם לי תוספת לפי מחיר העמלה שמנכים לי. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום חשש ריבית כאשר את דורשת מהלקוח לשלם את נטל העמלה שמטילים עלייך. ואין כאן הלוואה מעות ולא ריבית.

בהצלחה.