ערים מוקפות חומה בפורים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

מסכת מגילה. דין בתי ערי חומה.
רציתי לשאול האם יש טעם מלבד מקרא כתוב, לכך שעיר צריכה להיות דווקא מוקפת ואז נבנית ולא להפך.
יש רש"י בדף ב ע"ב בפרזים הסבר מה עניין בפרזים, שהם בנויים יותר במרחקים בניגוד לעיר עם חומה שמוגבלת – ואז העניין הוא הצפיפות. אך לא נראה כ"כ כי מה עניין צפיפות למקרא מגילה. אשמח לתשובה. תודה!

תשובה:

שלום רב

רש"י רק מסביר את המילה פרזים מלשון מפורז שזה שורש של מפוזר, אבל זה לא נימוק לעצם הדין, שכאמור ענינו זכר לשושן כמבואר שם בגמרא.