נכשל באיסור אשת איש

שאלה:

לצערי הרב נכשלתי באיסור אשת איש, התחיל בהיכרות מקצועית והמשיך בקרבה מיוחדת, עד שהגענו לצערי לחיבוק ונישוק ונגיעות בכל הגוף, יצויין שלא הגענו לתשמיש המיטה.
כמובן שאני מתחרט על זה בכל מאודי וניתקנו כל קשר. ואני באמת ובתים רוצה לשוב בתשובה שלמה.
יש לי פחדים נוראיים, אני חייב לדעת אם היא נאסרה על בעלה ואם אני נאסרתי על אשתי. נא ונא את תשובתכם הדחופה.

תשובה:

שלום רב,

האישה לא נאסרה על בעלה. אבל זה בדיוק הראיה עד כמה יש להיזהר מקשר מיותר עם נשים במקומות העבודה וכד'. היצר עובד ומתחיל מדיבורים, ציחקוקים, וההמשך כבר לפעמים אינו בר שליטה. אדם חייב לשים לעצמו מגבלות מאד מאד ברורות שאותם אסור לו לעבור בשום אופן. למרות שהאישה לא נאסרה ולא עברתם על איסור אשת איש ממש. בהחלט יש כאן איסור חמור של לא תקרבו לגלות ערוה של אשת איש, ועל כך עליך לעשות תשובה שלמה, ואחד מדרכי התשובה היא לשים לעצמך מהיום מגבלות שעד עכשיו לא שמת לך, לאו דווקא ביחס לאישה הזו, אלא בכל אישה זרה שאתה פוגש במהלך החיים. אתה חייב להציב גבולות מהמילה הראשונה. לא בחינם גזרה התורה על איסור ייחוד (ובאשת איש איסור ייחוד הוא דאורייתא, ראה בית שמואל בתחילת סי' כא). בדיוק מהסיבה הזו, כדי שלא להגיע לידי איסור. לכן, עליך לקבוע מסמרות לסגנון הקשר שלך במקום העבודה כדי שלא להגיע חלילה שוב למצב הזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1