כיצד להוכיח שהייתה הלוואה כשאין שטר

שאלה:

שלום רב,
כיצד ניתן להוכיח כי נתנה הלוואה ע"ח חברים טובים ללא מסמכים , לא נעשה הסכם הלוואה, רק הובטח בעל פה לחבריי כי אם לא יוכלו הבעל והאישה לעמוד בחיובי הבית החדש, הוא ימכר והכספים יושבו לחברים, אולם לא נעשה שום מסמך המאמת זאת .

וכעת האישה מתכחשת כי נתנה הלוואה בעל פה ומסרבת להשיב לחבריי הבעל את הכספים .. וטוענת כי זו מתנה
הדבר נמצא במחלוקת בבית הדין

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית צריך שתודה על מתן הכספים, ואז נחשב להודאה שלא פרעה. אם טוענת שאמרו לה שהכסף מתנה, יש בעיה להוציא ממנה. אך אם אומרת שניתן בסתם אך הכוונה למתנה, יש מחלוקת ראשונים בזה, ראה קצות סימן שסג ס"ק ט שהביא את המחלוקת, ונוטה להכריע כדעת הרשב"א שנתינה סתם אינה מתנה אלא הלוואה.

בהצלחה.