חיוב שכן בנזק ריח גז בעקבות בנייה

שאלה:

כבוד הרב. שאלתי נוגעת לנזקי שכן. השכן הצמוד לדירתי בקיר משותף בנה על מרפסת שרות של השכנה מתחתיו, בהסכמתה. אף אני נתתי הסכמתי מאחר ואין השכנה מתחתיו מפעילה יונקרס גז לחימום מים/הסקה. השכנה מתחתי ואני מפעילים את היונקרס גז. בעקבות סגירת מרפסת שרות, צומצם שטח האיוורור בחצי. כיום יש ריח חריף של גז שרוף, החודר לביתי וגורם כאבי ראש. מבדיקה של חברת גז אין סכנה בטיחותית. ריח זה נובע מצמצום חלופת אוויר בעקבות סגירת מרפסת של השכן. האם יש לחייב את השכן בנזק זה או לחילופין לחייבו לפחות לתקן זאת ע"י הכנסת וונטת איוורור.

תשובה:

שלום וברכה,

אין לחייב את השכן תשלום על הנזק שנעשה. אך יש לחייבו לצמצם את הנזק העתידי, ע"י וונטת איוורור.

בהצלחה.