לתרומות לחץ כאן

הטעם למנהג לאכול בסעודה שלישית ביצה קצוצה

שאלה:

שלום רב,

מה המקור למנהג לאכול מאכל העשוי מביצה ובצל קצוצים בסעודה שלישית?

תודה מראש,

תשובה:

שלום וברכה

ראשית נראה לי שהמנהג היותר מקובל היה דוקא בשבת בבוקר, ומקורו בכך שבהכנת המאכל הזה יש שאלה ידועה של לישה בשבת, ויש שהיו עושים אותו כדי להראות כיצד מותר להכינו בשבת. האדמו"ר מקלוזינבורג זצ"ל שהיה משרידי דור דעה, היה עושה טיש מיוחד בשבת אחרי תפילת מוסף ששם הוא היה מכין סלט זה לעיני חסידיו, וזה היה כמעט כל האירוע… וראי כאן כיצד מכינים סלט זה בשבת.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל