הודיה באמצע שמונה עשרה

שאלה:

אני כל יום בבוקר בשמונה עשרה מודה לה' אחרי "הטוב שמך ולך נאה להודות" במודים אני מודה לה' על כל מה שהוא נתן לי במילים שלי. המורה שלי אמרה לי פעם שזה אסור אבל אני קראתי שמותר אחרי כל קטע בשמונה עשרה לבקש במילים שלי עלבהקשר לאותו קטע

תשובה:

שלום וברכה

הדין הזה שהזכרת נכון רק לגבי הברכות שהן בקשות, לא בשלושת הברכות הראשונות ושלושת האחרונות, שם זה אכן הפסק גמור, וגם בברכות האמצעיות נהגו להמנע מכך. לכן אם את רוצה להודות לה' בשמונה עשרה וזה דבר נפלא!, עשי זאת לפני יהיו לרצון שלפני עושה שלום במרומיו, שם המקום להוסיף בקשות פרטיות, להזכיר את הפסוק של השם שלך, וזה גם מקום טוב להודות.

שיתקבלו התפילות!