קריאת תהילים משותפת

שאלה:

שבוע טוב.
רציתי בבקשה לדעת את ההלכה לגבי קריאת תהילים משותפת.
אם מחלקים את כל ספר התהילים למספר אנשים ויחד מסיימים לקרוא את כל ספר התהילים האם זה נחשב שכל אחד בעצמו סיים ספר תהילים?
ומאיפה זה מצוי בין אם לא נחשב ובין אם כן נחשב
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר מקור לומר שזה נחשב שכל אחד סיים הכל, הסברא נותנת כל אדם תמיד מקבל שכר על מה שעשה… אבל זו סגולה גדולה לסיים ספר תהילים, וגם כשזה נעשה במשותף זה ודאי במעלה גדולה מאוד של כח הציבור, ומועיל יותר מאשר כל אחד קורא לבדו. כמו כן, כל אחד יש לו זכות בכך שהוא גורם גם לחבריו לקרוא עמו. בדרך זו נהגו בקהילות ישראל לסיים את הש"ס פעם בשנה ועוד כהנה וכהנה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התחייבות לקריאת תהילים משותפת בכל יום
    במידה ולא הספקתי או שכחתי את קריאת התהילים לאותו היום האם אוכל לקרוא יום למחרת או שיש זמנים
    ההתחייבות של כולן לסיים באותו היום עד11 בלילה