נשבע לא לעשות מצוות דרבנן

שאלה:

מי שנשבע שלא יעשה מצווה מדרבנן כמו נרות שבת האם צריך להדליק נרות או שאסור לו?

תשובה:

שבוע טוב!

שולחן ערוך יורה דעה הלכות שבועות סימן רלט סעיף ו

הנשבע על דבר מצוה דרבנן, כגון שלא להדליק נר של חנוכה או שלא לקרוא המגילה, השבועה חלה. וכן אם נשבע לקיים מצוה דרבנן, חייב משום שבועה אם מבטלה. והוא הדין לדבר שהוא מדרש חכמים שאינו מפורש בתורה. במה דברים אמורים, בנשבע שלא לעשות מצוה דרבנן, או לעשות, אבל אם נשבע לעבור על מצות לא תעשה, אפילו היא דרבנן, לא חלה עליו שבועה.

אני חוזר שוב על בקשתי, אנחנו שמחים לעזור במה שנצרך, בשביל זה אנחנו כאן, אבל לא נוכל ללמוד נושאים שלמים יחד בחברותא… זה יהיה על חשבון אנשים אחרים.

בהצלחה.