הבאת הדסים להבדלה באמצע שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: האם מותר להביא הדסים לבית הכנסת לצורך הבדלה כשעדיין שבת? הענין שלא מברכים על זה אלא רק בהבדלה ואין אפשרות לצאת מהבית כשכבר חול.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זו הכנה משבת לחול, ואין לעשות כן, העצה היא כן לברך על זה בשבת בבית הכנסת, למה לא לזכות את הרבים בברכות? דוקא בשבת נהגו רבים לעשות כן כדי להשלים למאה ברכות… כמובן בשבת יברכו על זה בורא עצי בשמים ולא כמו בהבדלה שעל הכל מברכים בורא מיני בשמים. אפשרות נוספת להביא זאת לפני שבת ולהניח באיזו פינה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שבוע טוב.
    בהבדלה מברכים מיני בשמים רק לדעת הרמ"א. אבל הספרדים מברכים על אל מין כברכתו.
    ולגבי הכנה אם מביאים את זה מבעו"י ולא ניכר שזה לצורך מוצ"ש כיוון שמדובר לצורך מצוה ואי אפשר בענין אחר, אפשר להקל ולהביאו בשבת. בברכה ויקטור בוחניק רחובות.