תפילה שחרית לנשים / שיעור אכילה לברכה אחרונה / דבר שטיבולו במשקה

שאלה:

שלום רב,
יש לי כמה שאלות:
1. בכמה תפילות האישה מחוייבת ביום?

2. אם אכלתי ארוחת בוקר (כמובן אחרי אמירת ברכות השחר וקריאת שמע) מחמת רעב וכי אני מניקה או הצטרכתי להניק ולטפל בתינוקות,
מותר לי להתפלל תפילת עמידה של שחרית?
3. ברכה אחרונה "מזונות" היא בתנאי שאוכלים כזית 6 דקות מרגע האכילה (כמו בהמוציא) ? ואם לקחתי רק ביס ואחרי 10 דקות אני ממשיכה לאכול, אני צריכה לברך שוב פעם ברכה ראשונה ?
4. על אכילה בקורנפלס עם חלב, צריך ליטול ידיים?
תודה מראש,

תשובה:

שלום וברכה

  1. למנהג בני אשכנז אשה חייבת בשחרית ומנחה, למנהג בני ספרד די בתפילה אחת ביום, אלא שמלבד זאת כמובן חייבת בברכות השחר.
  2. בודאי מותר ואף צריך…
  3. 4 דקות, לא 6, כמו בהמוציא. אבל זה לא צריך להיות דוקא מיד לאחר הברכה, כלומר אם אכלת מעט אחרי הברכה, ואחרי עשר דקות אכלת כזית בתוך ארבע דקות [עד הדקה הארבע עשר] גם חייבים ברכה אחרונה.
  4. במאכל שנאכל בכף אין דין "דבר שטיבולו במשקה", ולא צריך ליטול.