שימוש במקרר בשבת

שאלה:

קניתי מקרר של חברת בוש, אין לו התקן שבת, אמרו לי מהחברה שאפשר לשים מגנטים לנטרל את התאורה אבל שמעתי שיש חיישנים שמופעלים כל הזמן, ראיתי שיש התקן שבת של משמרת השבת, האם חובה/ראוי להתקין?
נ.ב. הם אומרים שההתקן מופעל אוטומטית ל 40 שנה ומונע שכחה אבל זה עולה 600 ש"ח, האם זה בכלל הוצאות שבת להוציא סכום כזה גדול?
תודה רבה

תשובה:

שלום ןברכה

לא ניתן להשתמש במקרר זה ללא התקן שבת, מחמת החיישנים הנ"ל, אלא אם כן תעשה באופן הבא: תחבר למקרר שעון שקע שמכוון כך שהוא יפעל רבע שעה  ויכבה רבע שעה, בלילה נניח יפעל רגיל ובשעת הארוחות יופסק, וכך תוכל לפתוח כרגיל בשעה שהמקרר אינו פועל.

בודאי התקן שבת הוא בכלל הוצאות שבת שחוזרים, אין כל ספק בדבר.

שבת שלום ומבורך.