אכילת אפרוח ללא שחיטה

שאלה:

בס"ד
1.מה הדין באכילת אפרוח?
2.האם מותר לאכול אותו ברגע שבוקע?
3.איך אפשר לשחוט דבר כזה קטן?
4. האם מותר לאכול ביצה שיש בה אפרוח, או יותר נכון לשאול האם מותר לאכול אפרוח שעומד לבקוע מתוך ביצה ע"י בישול הביצה? ואם לא, מדוע?

תשובה:

שלום וברכה

אין היתר לאכול שום יצור חי ללא שחיטה כדת וכדין על כל פרטיה, בנוגע לעובר שבמעי אמו הפרה יש את הדין הידוע של בן פקועה שהוא ניתר בשחיטת אמו, ונחשב כאחד מאבריה, יש הרבה להאריך בפרטי ענין זה והוא נדון בהרחבה בפרק שלם במסכת חולין, עכ"פ ביצת תרנגולת שיש בה אפרוח אסורה באכילה ללא שחיטה, וכאשר מדובר אפילו במעט דם שמבשר על תחילת הווצרות אפרוח כבר אסור לאוכלה משום איסור אכילת דם.

שבת שלום.