קנייה בחנות שאינה שומרת שבת

שאלה:

האם מותר לקנות בגד שאין אותו בסניף של השומרי שבת ויש אותו רק בסניף שלא שומר שבת? וזה אותו רשת

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך איסור, כל שאפשר לקנות בחנות שומרת שבת יש לעשות כל מאמץ לעשות זאת, אבל אין איסור לקנות בחנות שאינה כזו.

בימים אלו שיש מאבק גדול סביב הנושא של פתיחת חנויות בשבת יש לעשות מאמץ נוסף כדי שלא להכנס לחנויות שאינן שומרות שבת, אבל כאמור אין בזה איסור, ואם יש בגד מסויים שאת רוצה וזה חשוב לך – מותר.