מסתערבים חייבים לקיים מצוות?

שאלה:

בס"ד
האם מותר למרגל יהודי או "מסתערב" לעבור על מצוות התורה בעת מילוי תפקידו?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין בענין היתר גורף, אין כל סיבה שיהיה מותר לו לעבור איסור תורה סתם בגלל שהוא כרגע שם. אבל אם הוא מצוי במצב של פיקוח נפש, למשל באופן מפתיע הציעו לו לאכול ואם יסרב יש סיכוי שיובן שהוא יהודי, בודאי מותר, כדי שלא לבוא לידי סכנה. לכן יש לעשות הכל לספק לו את המקסימום תנאים לקיים את דיני התורה כראוי, ובכלל זאת לא לשלוח אותו למקום שיצטרך לעבור איסורים כאשר אין בכך צורך מבצעי מובהק.

יום נעים ובהצלחה רבה.