קיפול דפי ספר קודש כסימניה

שאלה:

אני מכיר מישהו שהסידור שלו בעמודים האחרונים מקומט לגמרי (מקופל כזה איפה שהמילים ולא בפינה) בעמודים של הפסוקים שקוראים שמוציאים ספר תורה ביום חול , האם זה מותר שישאר ככה?

תשובה:

שלום וברכה

בס' בית ברוך על החיי אדם כלל לא ס"ק קפו צידד להחמיר אך לימוד זכות על המקילים, אולם למעשה נהגו להקל בזה כאשר זה נעשה בקיפול עדין דרך כבוד, ראה שו"ת אבני ישפה ח"א סי' רג מדברי הגרש"ז אויערבך. החזון איש הקפיד שלא לעשות זאת, ראה דינים והנהגות לחזו"א ח"ב פרק ד סעיף טו.