מכירת ענבים ליקב שאין לו כשרות

שאלה:

שלום וברכה.
בעל כרם שמוכר ענבים ליקבים המייצרים יין.האם עליו לוודא שהיין המיוצר הוא בהכשר או שזה לא מעניינו,כמו לצורך העניין מי שמוכר מוצרי מזון אינו צריך לוודא שהרוכש מברך עליהם לדוגמא.

תודה רבה ויישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב לוודא דבר כזה. אין הכרח שיעשה איסור, וגם האיסור אינו בעצם יצירת היין אלא בשתייתו, ואין כאן לפני עיוור לא תתן מכשול.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האיסור אינו קיים עכשיו אינו ישיר ומידי, ולכן אין כאן מסייע לדבר עבירה, אין לדבר סוף, לא נאסור למכור סיר לחילוני כי יבשל בו בשבת, ועט כי יכתוב בו בשבת וכו'. הכלל הוא, שכל דבר שמעצם מהותו לא מיועד למעשה איסור, גם אם מן הסתם יעשה בו איסור, אין בכך משום מסייע לדבר עבירה אלא אם כן האיסור הוא ישיר ומידי.