לתת טיפ' לשליח

שאלה:

האם חובה לתת טיפ למלצר ? האם חובה לתת טיפ לשליח של אוכל כמו שליח פיצה? אם אפשר מקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

במקום שנהוג לשלם טיפ’ מחובתו של הלקוח לשלם.

במלצרות המנהג ברור שמשלמים טיפ. בדברים אחרים שאין מנהג ברור אלא כל הרוצה נותן, אין הלקוח חייב לתת.

מקורות:

בקובץ מבקשי תורה תש”ס עמוד תכז הובא בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל שבמקום שנהוג לשלם טיפ למלצרים, חייבים לשלם זאת מדין מנהג המדינה. ונחשב כתשלום לפועל שחייב לשלם לו את שכרו.