להשתמש בכרטיס מועדון של חבר

שאלה:

שלום וברכה. אדם רוצה לקנות בחנות מסוימת שאין לו שם הנחה. האם מותר לבקש מאדם אחר שיש לו הנחה באותה חנות שהוא יקנה בשבילו? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לקחת כריטס מועדון, או כרטיס הנחה מחבבר אסור. אך אם בעל הכרטיס מופיע בעצמו בחנות מותר לבקש ממנו שישלם עבורך ואתה תחזיר לו. ראה נימוקים.

בהצלחה.

נימוקים:

כדי להעביר כרטיס שמזכה בהנחה צריך רשות מבעלי החנות, כיון שהכרטיס הינו אישי. אך מותר לבקש מבעל הכרטיס שישלם עבור חבר. והטעם, כמו שמותר לבעל הכרטיס לקנות מתנה לחבר, או לקנות בהנחה ולמכור ולחבר, ה"ה שמותר לקנות ישירות עבור חבר, והחבר משלם לבעל הכרטיס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם מדובר בהטבה לצורך רכישת כרטיס זוגי לבית מלון? אמא שלי חברה במועדון "ביחד בשבילך" היא עובדת הסתדרות לשעבר, האם היא יכולה לקנות לי מתנה את הכרטיס מבלי שאחזיר לה כסף או לחילופין שאחזיר לה כסף כשהיא תדבר עם הנציג בטלפון??