הרהור בדברי תורה בשירותים

שאלה:

מותר לשמוע הרצאות בלילה? כי שמעתי שאסור לשמוע שירים תוך כדי שינה-מהלילה עד הבוקר. והאם מותר לשמוע הרצאות של רבנים בשירותים או במקלחת?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לשמוע הרצאות בלילה, ומותר גם לשמוע שירים כדי להרדם, בשירותים ובמקלחת אין לשמוע שיעורי תורה, כיון שההרהור שם בדברי תורה אסור. וראי עוד כאן בהרחבה בענין זה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יתכן לאסור, בירושלמי, מר עוקבה מישלח כתב לריש גלותא דהוה דמיך וקאים בזימרין ישראל אל תשמח כעמים אל גיל, והוי לתענוג והנאה יתרה, ואסור אפילו לפירוש התוספות.
    כלומר, כיון שהוא תענוג יתר נאסר. ואפילו בנגן ודומיו לענ"ד יאסרו מורי ההוראה, שעד כאן לא אמרו שיש על מה לסמוך אלא בצירוף התוס', או בצירוף דבר הגריל כל כך ואין בו תענוג מיוחד, לאפוקי האי.
    ואינני אומר קבלו דעתי, רק לחוש לכבוד בית א-להינו שהתמעט ונטשטש ברבות השנים וכמעט לא נשאר לנו מקום תדיר לזכר אבילותו. ה"י.

  2. לכבוד הרב
    1 אז גם אדם שהולך לשירותים הרבה ושומע בבית שיעור צריך להפסיק כל פעם?
    2 ובבית אם אני שומעת שיעור ואחד מבני הבית נכנס לשירותים אני צריכה לכבות?