הפסק טהרה אחרי השקיעה

שאלה:

עשיתי הפסק בשעה שש אבל לפני כן, בשעה 12 בערך בדקתי שאני נקיה, ובערב בדקתי באיחור משום שאני בעבודה ולא שמתי לב לשעה, גם למחרת בבוקר בדקתי, האם זה בסדר להפסק, תודה

תשובה:

שלום וברכה

הבדיקה המוקדמת, כיון שלא היתה לשם הפסק טהרה אלא רק כדי לדעת אם את נקייה, אינה נחשבת. חכמים אמרו שמלתא דלא רמיא עליה דאיניש, כלומר דבר שלא מוטל עליו לבדוק כל הצורך הוא לא בודק, ואין לסמוך על בדיקה זו. ממילא ההפסק שעשית אחרי השקיעה ודאי אינו כלום, ולכן יש לעשות היום שוב.

בהצלחה