החזר הלואה ליורש, במקום שיש חשש שהכסף לא יחולק בשוה בין היורשים

שאלה:

מי שמצא בין כתביו בפנקס ישן מלפני שנים רבות כי חייב לחבירו סך של ששים ש"ח.ונזכר שלא פרעם,
אחר שניסה לאתר את המלוה, נצטער לשמוע כי הוא שבק חיים באופן פתאומי לפני כמה שנים..משניסה לחפש את היורשים הצליח להגיע לאחד מהם, אך הוא כיום אינו שומר תורה ומצוות ויש חשש אמיתי שהכסף המועט הנז"ל לא יחולק בשווה בין היורשים ולכן שואל מה ראוי לעשות כדי לא ליכשל בעוון גזל.

תשובה:

שלום וברכה,

החוב עובר לכל היורשים שווה בשווה, ולכן חובת הלווה לפרוע לכל היורשים שווה בשווה, ואם יתן ליורש אחד והיורש לא יפרע לשאר היורשים, לא נחשב פרעון חוב. לכן אתה צריך לשלם לכל יורש את חלקו, או לתת ליורש אחד שודאי יחלק לכולם בחלקים שווים.

בהצלחה.