האם צריך להשיב חפץ שמיועד לדבר איסור

שאלה:

אדם שמצא בגד לא צנוע האם יכול להתעלם או שצריך למוכרו לגוי ולהשיב את הכסף בעלים?

תשובה:

שלום וברכה,

אין חיוב להשיב דבר שמיוחד לדבר איסור, ואפשר שאף אסור להשיב. הפתחי חושן מסתפק האם צריך למכור לגוי ולהשיב את דמיו, וצידד שהיות ופטור מהשבת החפץ עצמו, גם את דמיו אינו חייב להשיב. וכתב שעדיף שלא יגביה את האבדה כזו, ואיסור לא תוכל להתעלם והשב תשיבם ודאי שאינו עובר בזה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פתחי חושן אבדה בהערות סוף פרק א