איסור הסתכלות בציור לא צנוע

שאלה:

שלום לכבוד הרב , רציתי לשאול האם הסתכלות בציור שהוא לא צנוע זה אסור ? ואם כן מהתורה או מדברי חכמים ? אשמח אם יש מקור תודה רבה !

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להסתכל בתמונות לא צנועות. ולדעת הרבה מהפוסקים הוא איסור דאורייתא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בשו"ת יביע אומר ח"א או"ח סימן ז. ובח"ו או"ח סימן יב שהביא את דברי הפוסקים בזה וכתב שאיסור גמור להסתכל בתמונות ובטלוויזיה שרואים בה תמונות של נשים, והעובר על כך פסול לעדות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם לא. זו בכלל לא הדרך הנכונה להתעורר מכח אשה אחרת ולבוא על אשתו, זה קרוב לבני תשע מידות. יש למצוא את הדרך להתעורר מעצם הקירבה לאשתו.