אטבי כביסה – כלי שמלאכתו לאיסור

שאלה:

שלום,
האם מותר להרים אטב כביסה על מנת להגישו לילד בתור משחק?
אומנם עיקר השימוש באטבי הכביסה הוא לצורך הכביסה, אך בני התינוק אוהב לשחק בהם מפעם לפעם.
האם מותר לדון את האטב ככלי שמלאכתו לאיסור שאני מטלטל לצורך גופו של בני (לצורך משחק) שמותר, או שבכלל זהו כלי שמלאכתו לאיסור ולהיתר כי משמש למשחק לעיתים קרובות ואז מותר לטלטלו?

תשובה:

שלום וברכה

אטבי כביסה נחשבים כלי שמלאכתו לאיסור [גם במקרה שלך, כיון שעיקר מלאכתם לאיסור]. החידוש בכך הוא שאף שתליית כביסה בשבת אסורה רק משום מראית העין שלא יאמרו שהתכבסו בשבת, די בכך כדי להחשב מלאכתו לאיסור. ראה ארחות שבת פרק יט סעי' ב ובהערה שם.

[אגב שימו לב שזה לא יכול להתפרק לו ביד יש שם קפיץ חד, וכן שלא יצבט…].