יחוד עם ילדה

שאלה:

חמי וחמותי יצאו מהבית ואני צריך לתקן משהו בביתם ויש שם ילדה בת שמונה האם זה בעיה של יחוד?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט יש בעיה של יחוד עם ילדה בת שמונה שנים, אלא שאם חמיך וחמותך עלולים לה כנס כל רגע זה נחשב כמו פתח פתוח לרשות הרבים שאין איסור יחוד. כמו ניתן לבקש משכן שיכנס מידי פעם בהפתעה, או אם אתה שוהה בחדר שפונה לדלת הבית, ניתן להשאיר את הדלת פתוחה לרווחה באופן שרואים מבחוץ.

ערב טוב.