השפעת הגוף על הנפש

שאלה:

שלום רציתי לשאול הרי אני יודע שהמחשבה זה הרובד הגבוה באדם הנפש של האדם כול האדם ובמחשבה יש יצר טוב ויש יצר רע מחשבות טובות ורעות אז השאלה שלי אים מחשבה בעצם זה דבר רוחני איך המחשבה של האדם עובדת גם הרבה לפי המצב הבריאותי של האדם זאת אומרת מראים מחקרים שאנשים שסובלים מיכפיתיות אז יש להם חלק במוח שאינו עובד טוב תקוע וזה אמור להיות דבר רוחני המחשבה אז מה הקשר לחומר דהיינו למוח. כמו שפסיכטרים סוברים שכול מיני הפרעות זה בה מחוסר איזון כימי במוח אז מה איפה הרוח זה רק קשור לפיזיות ובמחשבה אין בה יצר הרע איך זה עובד מקווה ששאלתי מובנת

תשובה:

שלום וברכה

הרובד הנפשי והמחשבתי, אף שהוא רוחני, הוא תמיד מושפע גם מהגוף. עצב זה דבר רוחני, ואעפ"כ ברור שאדם במצב פיזי קשה נוטה יותר לעצב מאדם שמצבו טוב, ולא רק בגלל שמצבו רע אלא בגלל שקשה לו וזה משפיע על נפשו. כלומר הגוף משפיע על הנפש. לכן הרמב"ם כתב הרבה על הצורך לשמור על גוף בריא ותזונה נכונה, כי זה משפיע גם על הנפש.

שנהיה בריאים!