האם מותר ליצור מינוס בבנק

שאלה:

האם מינוס בבנק הוא אסור?

תשובה:

שלום וברכה,

לבנקים יש היתר עיסקה, לכן אין איסור ללות מהם בריבית.

הרבה מהפוסקים מערערים שאם המינוס בבנק הינם הלוואות שלוקח מהבנק כדי להביא מחיה לביתו, אינו עסק, ומה שייך לומר כאן שעושה עיסקה., ולכן לא התירו מינוס אם אין לו עסקים באמת.

יש מהפוסקים [הגאון הרב אלישיב זצ"ל ועוד] סוברים שמחמת המינוס שלוקח מהבנק אינו נזקק למכור ביתו ולהביא טרף לביתו, וזה עצמו מהווה עיסקה, ונחשב שהבנק עוזר לו בעיסקה שלא יצטרך למכור ביתו ולהפסיד הון.

על כן אדם שאין לו עסקים עדיף שלא לו יהיה מינוס בבנק, והמיקל אין מוחין בידו.

בשם הגאון הרב שיינברג שמעתי שהאיסור לעשות מינוס בבנק, משום שאסור לאדם לחיות מעבר ממה שיש לו.

בהצלחה.