האם זה טלפון כשר?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: האם נחשב טלפון שהכרטיס שיש שרות טלפון אין בו רשות להשתמש במידע ולכן אין אינטרנט, אולם המכשיר יש בו דפדפן? מדובר גם שאין לא אפשרות להיכנס לוואי-פי (WIFI).

לפע"ד יכול להיות בעיה שבאותו טלפון יכול אדם לרכוש שרות מחברה לא כשרה ואז אין פילטר כלל ואי אפשר לשים פילטר. בארץ אני יודע שרוב החברות כשרות מוכרים טלפון בלי דפדפן ובלי רשות לוואי-פי.

אשמל לשמוע מכם!

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור, אבל שומר נפשו ירחק כפי שהורונו זקני הדור, וכל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל!

כמו כן יש לחוש בזה קצת למראית העין…