גירשתי את אשתי מחמת בגידה ועתה אנו רוצים לחזור

שאלה:

אני גרוש כיום
וחי עם גרושתי ולפי עדותה בבית דין רבני היא בגדה ולכן התגרשנו
האם אני יכול להתחתן איתה? היום למרות ששמות הגברים רשומים בבית דין רבני?
מה עליי לעשות
תודה

תשובה:

שלום רב,

לאחר שהיא הודתה שבגדה בהיותה נשואה לך, והתגרשתם, ברור לחלוטין שאין כל אפשרות לחזור בחזרה.

ישנה סוגיה ערוכה האם האישה נאמנת לומר שהיא בגדה בבעלה או לא, האם הבעל חייב להאמין לה ולגרשה וכו'. (נדרים צ,א) אבל אין כל ספק שסוגיה זו עוסקת רק כשאר הייתם נשואים והאישה משועבדת לבעלה ואינה יכולה להשתחרר ממנו ללא הסכמתו. לכן לפעמים אינה נאמנת והבעל לא מאמין לה וכד'. אולם לאחר שכבר התגרשתם ועתה היא אישה זרה הטוענת בעצם שהיא אסורה לך, אין כל ספק שאין כל אפשרות להתחתן כדת וכדין. שהרי בעובדה שהיא מודה היום שהיא בגדה בך היא בעצם אומרת שהיא אסורה לך, אז כיצד תוכלו להינשא.

ראה עוד בשו"ת אור שמח ח"א סי' א'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דבר ראשון לצרף למה?
    דבר שני, לא, אי אפשר לצרף טענה כזו, אישה נאסרת גם ללא עדים. אלא שכדי להוציאה מבעלה לפעמים אנו זקוקים לעדים לכן, לאחר הגירושין כאשר אינה אשתו, ודאי שהיא אסורה, ואיני רואה מקום להיתר כלל.