בעל שרשם את שעות עבודתו על אשתו ומקבל דמי לידה

שאלה:

למוסד מסויים מעסיק תחתיו איש ואשה, בעל אשתו
הבעל הגיע להסדר עם המעסיק לפני כמה שנים שאת המשכורת שלו הוא מעביר דרך התלוש של אשתו. (כך שנמצא שכלפי החוק הבעל בכלל לא מוגדר כעובד שם)
כעת האשה ילדה. וקיבלה דמי לידה.
היא כמובן יצאה לחופשת לידה. אבל בעלה נשאר לעבוד.
האם בשלושה וחצי החודשים הקרובים המעסיק צריך לשלם לבעלה משכורת או לא ?

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה שניצבת במקרה שלכם, האם מותר לאשה לקחת דמי לידה כפולים, מאחר ולא עבדה את כל השעות שרשום עליה.

כלפי המעביד אין קשר בין דמי הגניבה שנלקחים שלא כדין לעבודה שעובד הבעל, המעביד צריך לשלם לבעל על עבודתו, ללא כל קשר האם לוקח דמי לידה בהערמה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פתחי חושן ריש הלכות גניבה מדין גניבה ממדינת ישראל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן כבוד הרב
    השאילה היתה לא מבחינת לקיחת הכסף שלא כדין מהמדינה, שזה ענין שלו ולא על כך נשאלתי
    (וכנראה מתיר לעצמו ונתלה בכל מיני בוקי סריקי שמועות וחצאי שמועות ששמע)
    כי אם רק אם המעביד חייב מצידו לשלם לעובד זה או לא
    ואני מודה לכבודו על התשובה
    רק השאלה היתה האם לא מונח בהסכם שלהם שהמעביד נושא ונותן רק עם העובדת
    וכל תשלום יועבר רק דרכה, ולפי התנאים שלה, ולפי זה כשאינה יכולה לקבל משכורת כגון במקרה זה, האם אכן הוא צריך לשלם ?

  2. שלום וברכה,
    הבעל שעושה עכשיו עבודות עבור המעביד, צריך לקבל שכר על כך מהמעביד. הבעל לא גרע מעובד זר שנכנס לשלושה חודשי עבודה שמקבל שכרו.