מוזיקה באירוסי הבת בשנת אבל

שאלה:

שלום רב,
האם יש אפשרות לקיים מסיבת אירוסין עם מוזיקה, כאשר אם ה'כלה' בשנת אבל על אימה?

תשובה:

שלום וברכה

אין לקיים את השמחה עם מוזיקה, יש להתחשב באבלותה של האם. אולם במקרה שלא ניתן לבטל את המוזיקה, המחותנים מקפידים וכו', מותר לאמא לשהות שם, כיון שהעדרותה בלתי אפשרית מצד השמחה.

מזל טוב ותמיד שמחות!

מקורות:

ראה ערוך השלחן יו”ד סי’ שצא סעי’ י, יג, וראה גליון מהרש”א שם בשם מהרשד”ם, וגשר החיים פ’ כא ח-יב, ובאגרות משה יו”ד ח”ב סי’ קעא.