אזכרה בפורים

שאלה:

אם האזכרה לנפטר היא בי"ד באדר. מתי עולים לבית העלמין ומתי עושים את ההזכרה בבית הכנסת?

תשובה:

שלום רב.

נוהגים לעלות לבית הקברות בערב פורים ולא בפורים עצמו ואף לא בשושן פורים, לכן עדיף שתקדימו ליום רביעי או תאחרו ליום ראשון. אם יש הכרח בדבר אפשר לעלות ביחידות וליזהר שלא לבכות שם. דין זה הוא גם לבני ירושלים וגם לגרים מחוץ לירושלים בין בי”ד ובין בט”ו.

בשורות טובות!

מקורות:

שולחן ערוך סי’ תרצ”ו סעיף ג’ ומשנה ברורה שם סק”ח וגשר החיים פרק כ”ט.