שימוש במידע פנים

שאלה:

שלום וברכה ,
רציתי לדעת האם על פי דין תורה ישנו איסור לעשות מה שמוגדר על פי החוק "כשימוש במידע פנים " (רכישת מניות על סמך מידע שאינו מפורסם לכל המשקיעים ), ומה דינו של המשתמש בזה .
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שימוש במידע פנים נחשב לאיסור גניבת דעת, ופעמים אף גזל. ברור שאסור להערים במקח, ואם מוכר לקונים בתום לב, והמוכר יודע את המתרחש במניות – אין לך מרמה גדולה מזו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי. שהרי השואל שאל על "רכישת" מניות על סמך מידע וכו' ולא על "מכירת" מניות, ובשלמא כשמוכר ויודע שהחברה הולכת להפסיד אין לך מרמה גדולה מזו, אבל מה הבעיה לרכוש כשיודע שהחברה הולכת להרוויח?

  2. שלום,
    אם המוכר בין כך ימכור לאחר, אולי מותר לו לקפוץ על הקנייה לעצמו, ואולי לא, כיון שהעיסקאות אמורות להיות בתום לב, ואם יש לו מידע יש לו להודיע ולא להעלים את המידע בעסקאות – ויש לעיין. אבל אם יודע שהחברה הוכלכת להרוויח ולכן משדל אנשים שימכרו לו את המנייה ודאי אסור לעשות כן.