מצא אבדה בעזרת נשים היכן לפרסם

שאלה:

א- מצא מציאה של נשים, האם יש ליתן מודעות בעזרת נשים, או דסגי אם מניחו בביהמ"ד ובעלים יודיעו לנשיהם מה שכתוב במודעות אלו.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

א. לא מצאתי בזה, אך נראה לי שיש לראות מה יותר טוב לבעלים, אם מדובר בחפץ יקר, והבעל נחוש גם לחפש, מסתבר שמודעה בבית כנסת תזרז את הפירסום, מאשר תליית מודעה בעזרת נשים, שבדרך כלל נשים לא מצויות בבית כנסת, ולכן עדיף לפרסם בבית כנסת. אך בחפץ פעוט שיתכן והבעל לא יודע או לא יתן ערך לחפש, והמודעה בעזרת נשים יותר תתן שומת לב למאבד, עדיף להניח בעזרת נשים.

בהצלחה.