לשתף אחרים בחומר שאני לומדת האם נחשב לפגיעה בזכויות יוצרים

שאלה:

בוקר טוב :)
יש לי שאלה לגבי מייל שקיבלתי מאתר שאליו אני מנויה לצורך לימודים ,ולא הבנתי את ההלכה למעשה מתשובתם.
שאלתי אותם האם אני והארוס שלי יכולים להשתמש שנינו בתכני האתר (למרות שלכאורה המשתמש הוא רק שלי ) . למייל הראשון הם השיבו כי השימוש הוא אישי בלבד ולא ניתן מבחינה טכנית לצפות בתכני האתר משני מחשבים שונים . שלחתי להם מייל חוזר ובו ביקשתי אם ניתן באופן חריג לאשר לי לפחות לשתף אותו בחומר אותו אני לומדת מהאתר (ולא בצפייה בסרטונים עצמם ) והכוונה שלי למשל לנוסחאות שאני מסכמת משם וכדומה . הם ענו כך: "אנו מבינים את בקשתך ומבחינת החוקים היבשים של האתר אין הרשאה לשיתוף שני אנשים בתכנים .
יחד עם זאת-אחרי שתתחתנו ב"ה ותגורו בבית אחד-נאשר לכם לצפות יחד בתכנים באופן חריג ביותר." הבנתי מזה שבסרטונים אוכל לשתף אותו רק בעתיד , אך לא הבנתי הלכה למעשה האם אני יכולה להראות לו\לתת לו לקרוא את הסיכומים שלי (הכתובים ) כתוצאה מלמידה דרך האתר?

אודה לתשובתכם והמשך יום נעים .

תשובה:

שלום וברכה,

לגבי המייל הראשון, זכותם להכתיב שהשימוש הוא אישי ולא ניתן לאחרים לצפות בו. אחר הנישואין יש רשות לצפות לבעל בשימוש חריג.

לגבי המייל השני, הסיכומים והסיפורים שאת מעבירה לו לא נחשב כפגיעה בזכויות יוצרים. יש כאן בהחלט שינוי מהותי מחומר שהם מפרסמים. ובפרט שאת לא מעתיקה חומר ופותחת קורס, אלא לומדת ומשתפת את הארוס שלך, וזוהי זכותך המלאה.

בהצלחה, ותזכו להקים בית נאמן בישראל.