השתפשף באחת מפינות התפילין

שאלה:

שלופ לכבוד הרב , אחד השפיצים של התפילין של ראש שלי קצת נסדק , הוא לא שטוח לגמרי הוא עשיין קצת שפיצי.
הראתי את זה לאברך והוא אמר ששה גבולי ונראה לו שזה כשר.
השאלה אם השפיץ של התפילין נניח לגמרי שטוח זה פסול ? אפילו לא בדיעבד ? ואם זה עדיין שפיצי אבל לא 'חלק' מה שנקרא , מה הדין ? זה חשוב לי מאוד תפילין זה דבר בסיסי של כל יהודי . תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני כל עוד ניכר היטב שזה ריבוע ורק בעיון רואים שזה השתפשף זה עדיין כשר, אבל הכי טוב להראות לאדם מומחה, אני הרי לא רואה מול העינים מה באמת נהיה וקשה להכריע בלי לדעת את המציאות. בכל מקרה ניתן לתקן, ולכן אם צריך לתקן יש לעשות זאת בזריזות.

בהצלחה רבה