שכר המתנת מעות במקח וממכר

שאלה:

במקרה של עסקת מכר מקרקעין שזמן התשלום הוסכם שהקונה ישלם לאחר חצי שנה.
ולאחר חצי שנה הקונה מציע להגדיל את הסכום העסקה ב 200 אלף ₪ בדחיית התשלום בעוד שנה האם הדבר מותר

תשובה:

שלום וברכה,

אם עשו קניין על הקרקע וזקפו את החוב במלווה, אסור לדחות את מועד התשלום עבור תוספת תשלום. אמנם אם לא היה עדיין קניין על הקרקע, או שנכתב בחוזה "שמסירת חזקה תיעשה בסיום התשלום" כמקובל לכתוב בחוזי קניית דירות, מותר לדחות את התשלום עבור תוספת תשלום, שנחשב שעדיין לא היה מקח ולא חוב, ועכשיו קובעים את המקח במחיר אחר.

בהצלחה.