ניתוח לשינוי זהות

שאלה:

שלום רב.

עלתה לי שאלה שאין לה נפקא מינה לגביי, אבל מאוד מסקרנת אותי.
האם היהדות מכירה בניתוח לשינוי מין?

האם גבר שמקיים יחסי מין עם גבר שעבר ניתוח לשינוי מין, עבר על משכב זכר? והאם יש איסור של קול באישה ערווה וכו'.

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

ברור שמצד ההלכה הוא גבר לכל דבר למרות הניתוח שהוא עשה. והרי זה בדיוק כמו משכב זכר. אלא שצריכים להדגיש, איסור משכב זכר הוא "כמשכבי אישה" כלומר, ביאה. ובגבר זה מאחור. לכן, רק שם האיסור ייחשב משכב זכר. ניתוח שיצר איזה מקום אחר, לא ייחשב כמשכבי אישה (כך כתב גם בשו"ת קובץ תשובות ח"ב או ח"ג). אבל בכל מקרה, יהיה איסור של לא תקרבו לגלות ערוה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מי שסבור שהוא אישה, יתכן שיהיה איסור בזה משום שזה עלול להביא אותו לידי הרהור בדיוק כמו קול באישה. אבל אין זה נוגע לעצם השאלה האם היא גבר או אישה, לזה התשובה ברורה לחלוטין.