מעשר ופירעון חוב

שאלה:

שלום וברכה,
א. אינני עובדת לפרנסתי ואינני מקבלת הכנסה קבועה כלשהי/ קצבה כלשהי.
יש לי חוב לבנק (החזר הלוואה) של כ-6000 ש"ח.
לאחרונה בחסד השם יתברך פדיתי סכום מקרן פנסיה – קרוב ל-16000 ש"ח.
האם עליי לתת מעשר מכל הסכום (כ-16 אלף) או רק מהסכום שנותר אחרי פירעון החובות?

ב. אם ההכנסה לא קבועה והמתנתי זמן רב לסכום הכסף הזה ויש רשימת דברים שחשוב לי לקנות לעבודת השם שלי – האם אני עדיין צריכה לתת מעשר מכל הסכום/ אחר?

ג. שאלה נוספת – האם מוגדרת "ענייה" מישהי שגרה אצל ההורים ויש לה אוכל וקורת גג אבל היא בעלת חובות ואינה עובדת לפרנסתה מטעמי צניעות?
האם ניתן לתת מעשר למישהי כזו?

תודה רבה.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

בהנחה שאת כן נצרכת לכסף לכלכלתך ולא כמו זו שבשאלה ג', אני חושב שאם את לא עובדת והכסף הזה בעצם יצא מקרן פנסיה, ואת אוכלת אותו ואין לך כרגע דרך אחרת להתפרנס, את פטורה מנתינת מעשר, אף שכרגע את מחזיקה ביד סכום גדול.

שיהיה תמיד רק שפע!