האם שלום בית דוחה מצוות?

שאלה:

אם ה' מחק את שמו לשלום בית אז מותר לעבור את כל העבירות למען שלום בית? ולמה?

תשובה:

שלום רב,

הגמרא הזו באה להעצים את מעלת גודל השלום. אבל אין זה אומר שמותר לעבור עבירות למען שלום בית, ודאי שלא. חישוב תרי"ג המצוות והעבירות מה גובר על מה, מה נדחה מפני מה, עובד לפי כללים, עשה דוחה לא תעשה וכד', וברור ששלום בית אינו נכלל בכללים הללו, אלא אמירה זו, כמו הרבה דברי חז"ל באו להציג לפנינו את מעלת גודל השלום.